Hva har vi i Hasselvika?

Her har vi ikke alt, men alt vi trenger og litt til ;-)

Velferdsbygg


På Velferden skjer det masse, her er det Vaffelfredag,  Seniordans, Karneval, Quiskvelder, Konserter, Fester, Ungdomsklubb, Sommercamp, Vintercamp, Veteranforening, Nærmiljøsentral, CoWorks og Bobilcamp mm.Veteranforening


Hysnes Veteranforening ble etablert våren 2022
og er lokalisert i Velferdsbygget på Hysnes Fort i
Indre Fosen kommune på Fosen. Foreningen er
en ideell, frivillig, politisk og religiøst uavhengig
medlemsforening for veteraner med bakgrunn
fra tjeneste i Forsvaret.

Fjellhall


Fjellhallen på Hysnes brukes som konserthall. De hvitmalte veggene og den fantastiske akustikken gir en helt spesiell stemning når lysene slukkes og eneste lyskilde er nærmere 400 telys. I løpet av de siste årene har det vært mange arrangementer her i regi av Hysnes militære museum, men også privatpersoner kan leie hallen til f.eks. konserter, mottakelse i forbindelse med bursdag eller bryllup og lignende.

Idrettslag


Hasselvika IL, vårt lokale idrettslag som ble stiftet i 1926.

 • Familidager, markadager, natursti, stolpejakt
 • Fotball
 • Skidager, karusellrenn for barn
 • Orientering, terrengløp
 • Egen lysløype (med oppkjørte sport når det er forhold)
 • Kvernaløpet
 • Fotballbaner
 • Sandvolleyballbane
 • Klubbhus for utleie

Musikklag


Hasselvika Musikklag, Hasselvika ble stiftet i 1901. Det var daværende sersjanttrompeter ved Agdenes festning, Tomas Aassved, som tok opp tanken å stifte et hornmusikklag. Laget hadde ved starten 8 medlemmer. Instruktøren, Tomas Aassved, spilte til å begynne med trekkbasun. Odin Skav-haug var lagets første formann.


Skolekorps


Hasselvika Skolekorps ble Stiftet i 3/3-1966.


Husflidlag


Hysnes Husflidslag ble stiftet 21. juni 2010, og holder til i et hus fra 1915 i gamle Hysnes Fort ("Grønnhuset"), som tidligere var militært område. Husflidslaget gir et tilbud og er et møtepunkt for alle i Indre Fosen Kommune som er interessert i husflid. De har bl.a. kurs, snekkerverksted og Ung husflid. Åpen butikk.


HEIM Festival


En helt spesiell musikkfestivalmed egen festivalcamp


Bobilcamp


Bobilparkeringen ligger idyllisk til på Hysnes i Hasselvika, ei perle, strategisk plassert mellom byen og havet. Flott utsikt over Trondheimsfjorden mot skipsleia hvor blandt annet Hurtigruten passerer.


Coworking space


Her har vi to kontorer, åpen sone og møterom med AV-utstyr. Toaletter, kjøkken, biljard, bordtennis, curling ++. Om det er et slag biljard på Afterwork, eller en runde Curling etter et møte, så ligger i alle fall alt til rette for litt konkurranse på Velferden.


Gjestgiveri


Her kan du bo mens du utforsker naturen til lands eller til vanns, delta på daglige arrangement eller slappe av på svaberget. Gjestgiveriet leies vanligvis ut til bedrifter, bryllup eller andre større tilstelninger. Har både enkeltrom, dobbeltrom og firemannsrom. Hvert rom har eget toalett og dusj. Fellesarealer inne i kafeen, ute på terrassen og i hagen.

.


Besøksgård


Bu Villsaulag & Bjørnehiet

 • Besøksgård med både hester, sau, høner og kaniner
 • Salg av kjøtt av villsau
 • Salg av skinn av villsau

.


Ammunisjonsarbeiderhus


Ammunisjonsarbeidshuset på Hysnes ble bygd i 1954 og var tilknyttet ammunisjonslageret i fjellhallen som ligger rett over veien. I tiden etter at forsvaret ble nedlagt i Hasselvika har huset stått tomt, men nå er det oppusset og tilrettelagt for utleie i forbindelse med små selskaper (opptil 30 personer) eller overnatting. Huset har et soverom med plass til to (i køyeseng) samt mulighet for ytterligere to personer på oppblåsbar madrass. I tillegg er det også fullt utstyrt kjøkken samt adskilt dusj og toalett.

Ammunisjonsarbeidshuset ligger i nærhet til fine friluftsområder, fiskeplass, hurtigbåthavn, dagligvarebutikk og cafe/pub

.


Nærbutikk


Joker Hasselvika ligger i sentrum og har alle de varene du trenger til hverdags og litt til. Post i Butikk, tipping, salg av bensin, gass, fiskeutstyr, gaveartikler, blomster, leker og jernvarer. Et lite samlingspunkt her i bygda og har en hyggelig kaffekrok med gratis kaffe hvor store og små kan slå seg ned.

Butikken ble etablert i 1878 som en familiebedrift. I dag er det fortsatt samme familie som eier butikken.

.


Helsefort


På Unicare Helsefort arbeider de etter en biopsykososial modell for å se hele mennesket i rehabiliteringsprosessen. De benytter kognitiv atferdsterapi (Acceptance and Commitment Therapy – ACT), tilpasset fysisk trening, undervisning og veiledning relatert til livssituasjonen samtidig som vi har tett kontakt og samhandling med øvrig helse- og sosialtjeneste og det øvrige nettverket. Her finnes Treningsenter og fysioterapauter.

.


Samfunnshus


Samfunnshuset i Hasselvika brukes ukentlig av både Musikklaget og Skolekorpset, og er flittig brukt til både bursdag og bryllupsfeiringer i bygda.


Utleie av Maskiner og Utstyr


Rønningan Gård AS her maskiner og utstyr for utleie

Tømrer og snekkerarbeid


Hytter og Hus – Trond Wean

Vi tilbyr følgende:

    • Tømrer- og snekkerarbeid
    • Mur- og flisarbeid
    • Hyttetomter
    • Vedproduksjon
    • Våtrom

Trond har markedets beste våtromskurs som baserer seg på BVN. Det er foreløpig bare et fåtall bedrifter i Norge som har denne sertifiseringen, som er den beste garanti for et sikkert baderom pr idag.

Er godkjent Protan Våtromsinstallatør med autorisasjon for legging av våtromsmembran. Varmluftsveising av heldekkende membran i våtrom.

HAV


Stiftelsen HAV er under etablering i Hasselvika og tilbyr skoleklasser, næringslivet og besøkende unike opplevelser med utgangspunkt i havet og den tradisjonelle kystkulturen. I sentrum står den nybygde seilførende Jekta "Tordenskjold" som ble ferdigstilt og sjøsatt i 2019. Stiftelsen har overtatt og renovert deler av den verneverdige bygningsmassen etter at Forsvaret avviklet sin virksomhet og tilbyr i dag mere enn 60 overnattingsplasser med utgangspunkt i den historiske "Kommandantboligen" fra 1923 og befalsforlegningen på området. Stiftelsen ønsker å fremme kunnskap om havrommet og skal bidra til økt oppmerksomhet på klima- og miljøutfordringene vi står ovenfor. Bruk av ny teknologi som undervannsdroner vil gi de besøkende helt unike opplevelser og innsikt om livet i havet.

I tillegg har de tatt på seg å drifte den flotte fyrlykta på Hysneståa.

.

Hurtigbåtanløp


Hurtigbåtanløp med både diesel og bensin-fylling

Lysløype


Hasselvika IL kjører opp skispor i lysløypa når det er gode snøforhold. Her arrangeres det også terrengløp og karusellrenn for store og små..

Treningsenter


På Helsefortet så er treningsenteret tilgjengelig for alle

Kinosal


Kinosalen på Hysnes er kommunal,  her holdes foredrag, konserter,  filmavis m.m.

Ungdomsklubb


Hysnes Ungdomsklubb holder til i Velferdsbygget og bygger på å skape identitet og tilhørighet. Her har de bla: kiosk, musikkrom, samlingsplass, biljard og bordtennisbord. Ungdomsklubben arrangerer også Sommerkafe, LAN-party og andre aktiviteter.Nærmiljøsentral


Hysnes Nærmiljøsentral er en manfoldig møteplass bygget på frivillighetens premisser og lokae ønsker, åpen for alle som har lyst til å delta innen frivillig virksomhet

Motorklubb


Fosen Motorklubb har et godt fritidstilbud for barn og unge. 

Hovedbane 1240 m lengde og 6 m bredde.

Egen barnebane, ATV bane, snøscooter, tidtakings bod og kiosk/garasje/verksted. Klubbhus – møterom, sanitær- og garderobeanlegg

Barnelag


Barnelaget er veldig populært for de minste, og har samlinger for alle barn fra 0 år og oppover på skolen i Hasselvika:

Aktiviteter: Hobbyarbeid, gym, baking, sang, andakt


Kirke


Hasselvika kirke ble tegnet av Claus Hjelte, og tegningene ble godkjent i 1937. Kapellet (som det opprinnelig var) ble imidlertid vigslet først i 1951. Det er en langkirke i tre som ifølge kirkeleksikonet har 200 sitteplasser. Kirken har tårn i vest-sørvest, og koret er rett avslutttet. Den røde kirkens høye og smale vinduer er karakteristiske.


Mannskor


Hasselvika Mannskor består av en håndfull sangglade karer fra Hasselvika og områdene rundt.


Sanitetsforening


Hasselvika Sanitetsforening

Sanitetskvinnene er Norges største kvinneorganisasjon med 40.000 medlemmer fordelt på 600 lokalforeninger. I 125 år har våre frivillige bidratt gjennom aktiviteter og fellesskap, og stått i front for kvinneliv og folkehelse.


Spællstytjlag


Spællstytjlaget er ei lita men driftig revygruppe med tilhold i Hasselvika. Lager årlig filmaviser som vises i Kinosalen, revyer mm.


Militært Museum


Hysnes militære museum har beliggenhet i den gamle kommando (KO) plassen på Hysnes fort. Museets hensikt er å ta vare på historien om Agdenæs befestninger fra grunnleggelsen i 1896 og frem til nedleggelsen 1. januar 2003. Agdenæs befestninger besto av de tre fortene Hysnes, Brettingen og Hambora. Hensikten med fortene var å ha et siste forsvar på sjøveien til Trondheim. Oppbygningen av museet startet 10. desember 2004 og er et privat foretak. Siden bygningene hadde stått tomme og uten varme eller avfukting over lengre tid var det nødvendig med omfattende arbeid før dørene kunne åpnes. Innsatsen som har blitt nedlagt er anerkjent med Rissa kommunes kulturpris og senere kongens fortjenestmedalje i 2011.


Skole


Fevåg/Hasselvika skole er en fådelt skole som ligger i naturskjønne Hasselvika ved Trondheimsfjorden, 13 km fra Rissa sentrum. Skolen ligger ved samfunnshuset og idrettsbanen i Hasselvika. Skolen har et flott og variert uteområde med mange muligheter til aktiv leik og læring.


Barnehage


Fevåg barnehage er en kommunal barnehage som ligger i naturskjønne omgivelser.


Gjestehavn og Båtforeninger


I Hasselvika er vi så heldige at vi har to gjestehavner og båtforeninger.


Sjursvika

Sjursvika Båtforening ble grunnlagt 1986, og har i dag 59 båtplasser. Havna har klubbhus (Johannesstua) som kan leies etter avtale. Grillhus til fri benyttelse. Flere terrasser med bord og benker. Innbydende dusj og toalettfasiliteter + vaskemaskin. Også handikaptoalett. Ca 1 km til butikk med dagligvarer og bensinsalg. Det er salg av rimelig diesel i havna.


Junkerbukta

Hasselvika småbåthavn kan by på nærmere 60 m med gjestebrygge. I nærheten av havna er det flott turterreng med tilrettelagt fiskeplass for rullestolbrukere. Det lønner seg også å ta en kjapp tur opp til toppen av gamle Hysnes militærleir. Utsikten er en av de flotteste i Trøndelag. Lokale krefter har også innredet et militærmuseum på stedet som er åpen i sesongen.

Nærbutikken på havna selger daglig ferske bakervarer, aviser og det man trenger for et hyggelig opphold i Hasselvika. Serveringsstedet “Naustet” kan by på god mat og drikke. På terrassen eller i trivelige lokaler direkte ved havna serveres mat og forfriskninger av alle slag.

I Hasselvika finnes det også en fin lekeplass og rundt havna er det satt opp hyggelige plasser med benker og mulighet for grilling.

Osteopatisenter


Hasselvika Osteopatisenter – Anne Elisabeth Hassel

Osteopati er en helseprofesjon der man bruker hendene til å diagnostisere og behandle en rekke plager og smertetilstander. Osteopati baserer seg på de medisinske fagene anatomi, fysiologi, biomekanikk, nevrologi og sykdomslære. Osteopati tar utgangspunkt i at god funksjon og helse avhenger av at alle kroppens systemer, det vil si muskel- og skjelettsystemet, bindevevsystemet, nervesystemet og det sirkulatoriske systemet fungerer optimalt sammen. Osteopati er en helhetlig tilnærming som ivaretar deg på en god måte. Når du kommer til en osteopat kan du forvente at du blir sett og hørt. En osteopat finner sammenhengen mellom dine plager, din kropp og din hverdag.


Lydstudio


Globolyd Studio AS. Et profesjonelt lydstudio, arbeidsplass for komponering, arrangering, filmmusikk, videoproduksjon

.


Fotograf


Speielise Foto & Design, kjempedyktig fotograf som tar alle type oppdrag.

.


Transport


Hasselvika Transport fikser det meste, transport for anleggsbransjen, drenering, oppsett av hus/garasje osv. Bilhenger eller tipp-semi. Har også maskinhenger med fire aksler. Driver også med brøyting, strøing, kantklipping, kosting og dekksalg for stort og smått.

Fjellsprengning


Torvik Fjellsprengning As utfører alle sprengningsoppdrag over jord. Alt fra håndholdt utstyr, til pukkverkssalver.

Cafe & Pub


Naustet Cafe & Pub As

Kjempekoselig kafe og pub lokalisert i den fantastiske havna i Hasselvika, men større terrasse enn innendørsområde.

Fjord- og Fisketurer


Skoglunds fjord- og fisketurer tilbyr båtturer med egen skipper i Trøndelag. Båten er en moderne 36 fot Viknes 1030 og kan ha inntil 11 passasjerer. Båtturene kan være rundturer, sightseeing, blåturer, guidede turer, fisketurer, skyss-turer eller rett og slett en avslappende tur på sjøen. Det kan være kortere båtturer, halvdagsturer eller heldagsturer

Fjellturer


I nærområdet finnes det flere merkede turstier eller fjelltopper for de som ønsker litt lengre turer.


Ski

Her er det flotte skimuligheter! Hasselvika har lysløype der Hasselvika IL kjører opp skispor.


Fiske

Hasselvika er viden kjent for sitt rike artsmangfold og gode fiske. Enten du står på land eller i båt. Laksefiske har vært en viktig tilleggsnæring her.


Jakt

I Hasselvika er det gode jaktmuligheter på både storvilt og småvilt.


Badestrand

I Hasselvika er det flere flotte badestrender og bademuligheter i ferskvann.


.